Què hem fet?

Accions del 2016

Infraestructures municipals

 • Eficiència energètica: Com ja vam informar al primer butlletí, hem continuat amb la renovació de l’enllumenat públic per tal de complir amb el pacte PAES, per evitar la contaminació lumínica i millorar l’eficiència energètica. Aquest any s’ha dut a terme la segona fase de renovació de l’enllumenat públic que inclou els carrers: Enric Granados, Sort, Castell i Placeta dels rentadors. La major part de l’obra ha sigut subvencionada per la Diputació de Lleida. Amb aquestes actuacions hem reduït al voltant del 30% la contaminació lumínica en aquestes zones i un estalvi del 17 – 20%. La nostra prioritat ha estat la de començar a actuar a la zona del nucli antic i els carrers que tenien faroles de bombolla, que són les que més contaminen.
 • Escola: A l’escola durant aquest any s’han seguit fent tasques de manteniment de l’edifici com pintar les aules, millora del sistema de calefacció i el canvi de l’alarma, sent més segura tant per robatoris com per qualsevol tipus d’emergència que pugui succeir dins al recinte ja que tan sols prement un botó es pot avisar a tots els serveis d’emergències.També s’ha adequat el pati de darrera de l’escola on s’han tret els troncs que hi havia a terra dels arbres que es van tallar fa uns anys per evitar que els nens i nenes poguessin fer-se mal. Està previst habilitar aquesta zona com a camp de petanca. L’extracció dels troncs ha sigut possible gràcies a la col·laboració de la UTE. També s’ha reparat una fuïta d’aigua de més de dos anys d’antiguitat que cobria part del carrer.
 • Zona del Castell: Gràcies a un grup de voluntaris de totes les edats s’ha pintat totes les parets, faroles i altres elements de la placeta del castell. S’ha enjardinat i netejat tota la zona.
 • Cementiri: En aquest espai s’han desenvolupat tasques de neteja, enjardinament, rehabilitació de la façana i s’han pintat les parets que més desgastades estaven. Ha estat una obra de contenció per millorar en un futur les instal·lacions.
 • Zona de les piscines: En aquesta zona, a més a més del manteniment habitual aquest any s’han eliminat tots els arbustos ja que que provocaven brutícia i eren un cau d’animals i insectes de tot tipus. Amb l’eliminació d’aquests arbustos hem pogut incrementar la zona de gespa i col·locar un tancat metàl·lic recuperant una connexió d’accés entre la piscina i el poliesportiu.
 • Zona de petanca provisional: S’ha habilitat un camp de petanca provisional a la part de darrera del camp de futbol aprofitant mobiliari antic de l’ajuntament i a través de voluntaris.
 • Millora de carrers: A través d’una subvenció de la Diputació de Lleida s’ha realitzat un soteig als carrers Botera, camí que enllaça C/Raval de Lleida amb C/ La Sort, camí de C/ Sort fins a la carretera i cruïlla C/ Soleràs.
 • Neteja de clavegueres: S’han desatorat un conjunt de canonades i clavegueres que amb el tems queden obstruides.

Economia municipal

 • Assegurances: Hem canviat la companyia d’assegurances i hem ampliat cobertures d’algunes zones que no estaven assegurades com el dipòsit de l’aigua, la zona de les coves, cementiri i la cobertura de càrrecs electes. Tot i aquest increment de cobertures pagarem menys diners, fins a l’actualitat es pagava 3.525,25€ /any i actualment paguem 2.094,62€/any.
 • Telèfon i internet: Hem canviat de companyia telefònica tots els serveis que depenen de l’ajuntament per aconseguir que amb el mateix import que estem pagant ara tinguem més velocitat d’internet, més capacitat d’atendre trucades i oferir una millor atenció. A més a més, disposem d’un servei d’Internet portàtil que ja està a disposició de totes les associacions per què el puguin utilitzar per fer activitats al municipi, reunions….
 • Contractació d’un auxiliar administratiu durant 6 mesos: A través d’una subvenció per a la contractació de joves inscrits a Garantia Juvenil (de 16 a 29 anys) hem pogut contractar durant 6 mesos una auxiliar administrativa del municipi per donar suport a les tasques administratives.
 • Compra d’una màquina segadora: Hem comprat una màquina de segar herba per facilitar les tasques de sega del municipi i voltants, la qual estarà disponible per les associacions que ho necessitin.
 • Subministradora elèctrica: Ja hem mantingut diferents contactes amb l’empresa que ens subministra l’energia elèctrica al municipi per mostrar el nostre descontent en vers els talls de llum que es sofreixen normalment a la nostra població. Se’ns ha informat que el motiu pel qual hi ha tants talls de llum és perquè l’energia arriba a l’Albagés a través de la línia d’Artesa de Lleida i és molt antiga i no va per sota de terra com les actuals. Això provoca que qualsevol impacte d’aus provoqui un tall de llum. En principi la companyia no té previst modernitzar la línia i no hem rebut cap solució. Recordem que el telèfon d’avaries és el 800 760 706.
 • Canvi en la normativa de pagament de rebuts de l’aigua: Hem modificat els terminis de pagament de les factures de l’aigua. Passant de ser de 6 factures impagades a 2. Això vol dir que al segon rebut d’aigua impagat automàticament es passarà a l’executiva.
 • Sanitat: Hem transmès el nostre malestar i queixes a Sanitat per l’organització i les mancances del sistema sanitari rural. Per altra banda ens n’hem encarregat de la compra del material de primers auxilis, renovació d’objectes i material i manteniment de les comunicacions. Algunes d’aquestes obligacions eren de la Generalitat, però actualment se n’ha fet càrrec el municipi.

Altres actuacions:

 • Aigua: Actualment rebem una gran quantitat d’aigua de fonts i pous locals, aquest fet provoca que es compri menys aigua i no arribem als mínims. El fet de no arribar a uns mínims de compra d’aigua provocaria penalitzacions a les factures de tots els veïns, és per això que podem ampliar les zones verdes del municipi, un exemple n’és el reg del camp de futbol, l’aigua del qual no té cap cost per l’ajuntament ja que s’aprofita a través de l’antic pou municipal i també el reg d’altres zones del municipi.
 • Festes majors: Aquets any amb els mateixos recursos econòmics que els anys anteriors hem aconseguit fer més activitats durant les festes, d’una banda gràcies a les associacions i de l’altra gràcies al canvi d’empresa de representacions artístiques.
 • Festa de l’homenatge a la gent gran: A través de la col·laboració de diferents empreses com la Cooperativa del Camp la Fraternal, Clos Pons, Safrà el Tossal i torrons i mels Alemany hem pogut elaborar una cistella per tots els octogenaris amb productes de qualitat i de proximitat.

Associacions:

En aquest espai volem agrair la gran tasca que fan les associacions del nostre municipi, ja que són el motor del poble i estan fent una gran feina per fer possible un Albagés millor. En aquest apartat trobareu alguna de les accions que han dut a terme aquest any 2016, però cal destacar que n’han realitzat moltes més.

– Associació de bitlles: Aquest any han desenvolupat el Campionat de bitlles de Catalunya al nostre municipi.

– Associació de joves: Han pintat la façana del local del jovent, han continuat animant les festes del municipi, han preparat alguns tallers durant l’hivern (com el curs de postres, taller de primers auxilis, batucada…) i després de molts anys han tornat a participar a la rua del Carnaval de Lleida.

– Associació de jubilats: Han creat un equip de petanca i han contribuït a la festa major amb activitats intergeneracionals, a més a més han preparat la trobada d’associacions de gent gran de les Garrigues a l’Albagés.

– Associació de dones “La Ginesta”: Han continuat fent la trobada de puntaires, han ofert un gran nombre de cursos durant el 2016 com country, ioga, zumba o pachwork. A més a més han contribuït a les festes del municipi a través d’exposicions i altres activitats.

– AMPA: Des de l’Associació de mares i pares d’alumnes de l’escola s’han realitzat activitats de millora de les festes Nadalenques a través de l’elaboració, compra i actualització del material, també han participat juntament amb l’escola en activitats locals com la festa de la vellesa, festa major….

– CF. Albagés: El club de futbol Albagés ha plantat gespa a tot el camp de futbol, ha instal·lat tot el sistema de reg i ha actualitzat les instal·lacions, actuacions imprescindible per poder mantenir l’equip. Per aconseguir un finançament al voltant dels 10.000€ ho han fet a través de patrocinis, col·laboracions, socis, activitats durant les festes….

– Associació de caçadors “El Perdigut”: Aquest 2016 l’associació de caça ha pagat les activitats infantils de la festa majors, ha participat en les festes que s’han dut a terme al municipi i han arreglat gran nombre de camins del terme municipal.

– Parròquia: Aquest any des de la parròquia de l’Albagés s’han canviat les portes d’accés a l’església del municipi.

Per tot això i molt més, volem agrair a totes les associacions i a totes les juntes la feina que fan cada dia per fer un Albagés molt millor. Sense vosaltres res seria possible!!!

0